Rețetă Supă cremă cu cartofi violeți și mix de legume
Vizite: 1412
Timp preparare: 70min
Dificultate: redusa
2167
CALORII
9
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 6 cartofi medii- o sfeclă roșie (230g)
- o ceapă foarte mare (270g)
- 1000g Supă de legume din Sud Carefour (34x10=340cal)
- 400g mix de legume congelate (Broccoli Soup Bonduelle) (28x4=112cal)
- 3 căței usturoi
- 3 linguri de ulei
- 200g smântână 20%
Preparare:
Rețeta a fost făcută la Multicooker.Se călește ceapa și usturoiul (tocat mărunt) în 3 linguri de ulei aproximativ 10 min (programul Fry).
Între timp se taie cartofii și sfecla bucățele.
Se adaugă baza de supă de legume, apoi cartofii și sfecla.
Se lasă la fiert 15min (Boil), apoi se adaugă mixul de legume congelate și se mai lasă 15 min. Le puteți adăuga și pe toate deodată. Eu am lasat mai mult la fiert cartofii și sfecla pentru ca erau bucați mari (comparativ cu mixul de legume).
Se mixează totul, împreună cu smântâna.
Le-am servit cu pâine prăjită cu puțină dulceață de ceapă și ardei în oțet.
Notă:
Supa de legume din Sud Carefour conține bulion de roșii, morcovi, țelina, dovlecei, ardei, ceapă, praz, fasole verde. Se poate consuma și ca atare încălzită câteva minute.
Mixul de legume congelat Bonduelle conține broccoli(70%), morcovi, rădăcină de pătrunjel, țelină, praz.
Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă cu cartofi violeți și mix de legume:
Cartofi cruzi
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală ...
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mix de legume congelate - Broccoli Soup Bonduelle
Amestecul de legume congelate Bonduelle conține:
- broccoli (70%),
- morcovi cuburi(15%),
- rădăcină de pătrunjel cuburi(6%),
- țelină cuburi (5%),
<...
Sfeclă roșie
Avantaje: Este un aliment bogat în substanțe nutritive.
Pigmenții oferă beneficii sistemului cardiovascular.
Este o importantă sursă de acid folic....
Dezavantaje: Poate cauza beturie, manifestată prin colorarea urinei în roz sau roșu deschis.
De asemenea, poate conține oxalați, ce favorizează aparitia litiazei renale....
Supă de legume din Sud (Carrefour BIO)
Supa de legume din Sud Carefour contine:
- bulion de rosii reconstituit 25%, legume 33.5% :
- morcovi - 5.7%,
- telina - 5.7%,
- dovlecei - 5.7%,
- ...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...