Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de conopidă

Vizite: 1131
Timp preparare: 110min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cremă de conopidă
2120

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 conopidă mare
2 cartofi albi mari
2 cepe medii
3 căței usturoi
5, 6 feliuțe de bacon sau kaiser
5 linguri ulei de măsline
sare, piper alb, praf de usturoi
4, 5 foi de dafin
pătrunjel
crutoane

Preparare:

1. Se călește ceapa în ulei la foc foarte mic până se înmoaie bine, dar nu se colorează. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt, foi de dafin, sare, piper (de preferat alb) și se călesc până când ceapa este fragedă. Se adaugă cartoful tocat cubulețe și conopida desfăcută în buchețele.

2. Se călesc aprox. 10 minute împreună, apoi se sting cu apă și se fierb aproximativ 40 de minute.

3. Se mixează și se servește cu crutoane și cu verdeață proaspăt tocată, dar și cu bacon călit în prealabil (max. 5 minute).

Notă: Rețeta aceasta a fost făcută la Multicooker.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de conopidă:

Bacon
Șuncă de porc tăiată fășii subțiri sau cubulețe....
Cartofi cruzi
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală ...
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Usturoi praf
Avantaje: Conține compuși care par să contribuie la starea de sănătate: reglează tensiunea arterială, echilibrează colesterolul, reduce riscul de cancer, îmbunătățește sistemul imunitar, ajută dig...
Dezavantaje: În comparație cu usturoiul proaspăt are o cantitate redusă de calorii și nutrienți. Poate duce la respirație urât mirositoare....

Căutați rețete culinare după denumire