Rețetă Supă-crema de dovlecei
Vizite: 2277
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
Ingrediente/compozitie:
- 2 dovlecei mici- o lingura lapte
- 1/2 lingurita faina
- 2 linguri unt
- sare
Preparare:
Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte, cu apa in care au fiert si se fierb inca 10-20 minute.Analiza ingredientelor rețetei Supă-crema de dovlecei:
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....