Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de morcovi cu portocale și ghimbir

Vizite: 1611
Timp preparare: 80min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cremă de morcovi cu portocale și ghimbir
976

CALORII

9

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 ceapă mare
6 morcovi mari
3 cartofi
1,5 l supă de legume (sau un cubuleț Knorr)
4 linguri smântână
1 lingură ghimbir
1 portocală
1 lămâie
sare, piper

Preparare:

Începe prin a tăia ceapa, apoi călește-o în ulei până ce se înmoaie. Rade coaja de lămâie și de portocală, apoi stoarce-le, păstrând zeama.

Morcovii vor fi tăiați rondele, iar cartofii cuburi mari și vor fi lăsați la fiert timp de 40 de minute, până ce poți străpunge legumele cu o furculiță, împreună cu coaja de lămâie și de portocală.

Se scot legumele, apoi se mixează împreună cu sare, piper, ghimbir și sucul de lămâie și de portocală. Apoi se toarnă treptat zeama în care au fiert legumele și smântâna până obții consistența dorită.

Se servește cu crutoane și smântână. Poftă bună!


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de morcovi cu portocale și ghimbir:

Cartofi cruzi
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală ...
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire