Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de broccoli

Vizite: 868
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Rețetă Supă de broccoli
1886

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

2 căpățâni mari de broccoli
2 cepe mari
2 cartofi mari
200 ml smântână de gătit – 20% grăsime
300 gr piept de pui
sare
piper
spanac
rodie
2 linguri ulei de măsline

Preparare:

Începe prin a curăța și tăia legumele: broccoli, ceapa și cartofii. Apoi, în două linguri de ulei de măsline, rumenește pieptul de pui, împreună cu ceapa. Adaugă cartofii, iar după câteva minute pune la fiert și buchetele de broccoli. Începe să torni apă cât cuprinde. Ai grijă să nu fierbi prea mult broccoli. Este indicat să îl verfici din când în când, până devine al dente.

Când legumele au fiert, scoate pieptul de pui; îl vei adauga mai târziu în farfurii. Acum este timpul să adaugi smântâna de gătit și să amesteci, adaugând sare și piper.

Pune supa în farfurii, iar peste adaugă câteva frunze de spanac, rodie și, desigur pieptul de pui.

Poftă bună!


Analiza ingredientelor rețetei Supă de broccoli:

Brocoli fiert

Poți găti broccoli în multe feluri, dar unele sunt mult mai bune decât altele. Dacă îl gătești cu unt și sare, de exemplu, adaugi calorii, grăsimi și sodiu.

O ...

Dezavantaje: Consumul poate avea efecte secundare ca balonarea, flatulența, durerea abdominală. Prin fierbere se pierd vitaminele solubile în apă....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Rodie
Avantaje: Rodiile sunt importante surse de antioxidanți. Au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Pot reduce placa dentară și oferi protecție pielii împotriva razelor UV. Conțin 77% apă ș...
Dezavantaje: Pot produce reacții alergice. Rodiile pot interacționa cu unele medicamente pentru reglarea presiunii sangvine....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire