Rețetă Supă de cartofi cu smântână și crutoane
Vizite: 2384
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
915
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 ardel gras- 1 ceapa potivita
- 1 morcov mai mare
- 4-5 cartofi potiviti
- telina
- albitura
- 1-2 mani fidea
- 200 g smantana
- 1 ou
- crutoane (din comert sau facute la cuptor)
- patrunjel verde
- sare
Preparare:
Se curata legumele si se taie marunt. Cartofii se taie cubulete, iar morcovul, telina si albitura se dau prin razatoarea mica.Se pun toate intr-o oala cu ulei si putin delikat.
Se calesc pana cand morcovul da culoare. Se pune apa si se lasa la fiert.
Cand sunt cartofii fierti se ia oala de pe foc si cu pisatorul de piure se fac piure cartofii. Se pune pe foc si se se adauga fideaua.
Cand s-a fiert si fideaua se ia oala de pe aragaz si se presara patrunjel verde. Se lasa sa se odihneasca.
Intr-un castronel se pregateste smantana amestecata cu oul. Se toarna in oala si se amesteca.
Se serveste cu o lingura de smantana si crutoane.
Analiza ingredientelor rețetei Supă de cartofi cu smântână și crutoane:
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic.
Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri.
Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic.
Este bun pentru oboseală și constipație.
Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....