Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de ceapă

Vizite: 1256
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2588

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2.5 l supa de oase
- 400 g ceapa
- 150 g unt
- 400 g franzela
- 100 g cascaval
- piper
- sare

Preparare:

Ceapa se taie felii subtiri, se caleste in unt.

Se adauga faina si se caleste in continuare, amestecandu-se tot timpul.

Cand ceapa a prins o culoare galbuie, se stinge cu supa de oase si se fierbe circa 30 min.

Se prajesc feliile de paine in restul de unt si se scot pe un platou.

La servit, la fiecare portie de supa, se presara cu piper si se adauga o felie de paine prajita peste care se presara cascaval ras.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de ceapă:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire