Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de conopidă

Vizite: 2016
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
1133

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 conopida mai mare
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 50 ml ulei
- 1 lingura de faina
- 1 legatura de marar
- smantana
- sare

Preparare:

Se desface conopida in buchetele si se pune in apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la fiert. Intre timp, se caleste ceapa in ulei pana cand incepe sa se rumeneasca. Se adauga ardeii taiati in fasii sau cubulete, morcovii taiati rondele si cartoful taiat cubulete. Se calesc legumele timp de 10 minute si apoi se adauga faina.
Se amesteca bine si se toarna in vas putina zeama din oala in care fierbe conopida. Se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase si se lasa la fiert 10 minute, amestecand in continuu.
Se adauga un pic de sare si se toarna in oala cu conopida. Se lasa sa mai fiarba 15 minute si apoi se ia oala de pe foc.
La sfarsit, se adauga verdeata taiata marunt si se serveste cu smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de conopidă:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire