Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de dovleac

Vizite: 1365
Timp preparare: 75min
Dificultate: redusa
1704

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg dovleac galben
- 1 ceapa
- 1-2 cartofi
- 200 ml smantana
- 2 linguri ulei de masline
- 1 l supa de legume
- sare
- piper
- nucsoara macinata
- 5-6 felii paine

Preparare:

Dovleacul se curata si se scot samburii. Se taie miezul cubulete si se pune intr-o cratita cu uleiul de masline, sarea si piperul si se lasa la frigere la foc lent pentru circa 2 minute.
Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete si ceapa taiata fina. Se lasa la foc inca pentru 5 minute, adaugand supa de legume.
Se fierbe la foc lent inca pentru 45-50 minute.
Se ia oala de foc si se amesteca legumele cu robotul de bucatarie pana
devine o crema.
Se adauga smantana si un praf de nucusoara.
Painea se pune putin in toaster (sau puneti la copt in cuptor) si se taie in
cubulete (crostini).


Analiza ingredientelor rețetei Supă de dovleac:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire