Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de dovlecei

Vizite: 3037
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
429

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g de dovlecei
- 100 g morcovi
- 50 g pastarnac
- ceapa
- 2 lingurite de unt sau ulei
- 1 lingurita de orez
- 2 pahare si jumatate de apa
- 2 linguri de smantana

Preparare:

Se pune la fiert zarzavatul taiat marunt in apa plata. Cand este bine fiert, se strecoara supa. Se curata dovleceii si se taie felii nu prea subtiri, ca sa nu se sfarame, apoi se pune in supa care clocoteste, odata cu orezul spalat, dupa care mai lasi sa fiarba 15-20 de minute.
Se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, si se amesteca cu cateva linguri cu supa.
Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste si se mai lasa la fiert inca 15 minute.
La sfarsit, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de dovlecei:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire