Rețetă Supă de gulii
Vizite: 1769
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
1274
CALORII
6
PORTII
Ingrediente/compozitie:
Pentru 5-6 portii:- 600 g gulii;
- 60 g ceapa;
- 80 ml ulei;
- trei linguri de faina;
- 100 g smantana;
- sare si o lingurita de Knorr Delikat;
- patrunjel verde.
- 3-4 buc. galuste la o portie.
Preparare:
Guliile se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Ceapa se taie marunt si se prajeste separat intr-o craticioara cu ulei.Peste ceapa se presara faina si se prajeste totul usor, fara culoare. Rantasul rezultat se stinge cu putina supa si se pune peste gulii. Se continua fierberea inca 10 minute, dupa care se adauga galustele preparate.
Se potriveste gustul cu sare, iar inainte de servire se adauga smantana si verdeata tocata.
Analiza ingredientelor rețetei Supă de gulii:
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Gulie
Avantaje: Guliile sunt bune în tratarea anemiei, a bolilor respiratorii, acneei, dar și pentru ulcere de stomac....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...