Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de mazăre

Vizite: 1350
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
887

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 felii paine rustico
- 1 lingura faina
- 500 g mazare de conserva
- 1 lingura patrunjel
- 500 ml lapte
- 1 si 1/2 pahar apa
- 50 ml smantana
- sare
- piper alb

Preparare:

Intr-o oala se pune laptele si apa, se adauga mazarea si se lasa la fiert pentru 15-20 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa preferinte. La urma se adauga faina si se mixeaza bine totul cu robotul de bucatarie sau cu telul electric.
Se amesteca smantana si patrunjelul. Se taie painea rustico in suvite sau in cubulete si se aseaza pe farfurie inainte de a servi.

Se serveste calda (fierbinte).


Analiza ingredientelor rețetei Supă de mazăre:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire