Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de mazăre

Vizite: 1990
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1277

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g mazare boabe
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 2 cartofi
- 1 cana de smantana
- 2 linguri de faina
- 1 l apa
- sare

Preparare:

Mazarea se spala si se fierbe impreuna cu cartoful, morcovul si telina taiate cubulete.
Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se paseaza bine (cu blenderul).
Se toarna inapoi in oala si se amesteca bine. Separat, se amesteca faina cu smantana si se toarna in oala treptat, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
Se da intr-un clocot.

Se serveste calduta.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de mazăre:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire