Rețetă Supă de orez
Vizite: 1164
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
931
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 litru apa- 600 g lapte
- 150 g orez
- 2 lingurite unt
- 4 linguri smantana
- 2 lingurite verdeata tocata
- sare
- zeama de lamaie dupa gust
Preparare:
Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pana se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se pune din nou pe foc. Se adauga laptele, untul si sarea necesara.Se lasa sa dea 2-3 clocote.
Analiza ingredientelor rețetei Supă de orez:
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....