Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă gulaș

Vizite: 1671
Timp preparare: 135min
Dificultate: medie
1874

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 500 g carne de vita;
- 70 ml ulei;
- 100 g ceapa;
- un varf de lingurita de boia de ardei dulce;
- o lingura de pasta de tomate;
- un varf de cutit de chimen macinat;
- 200 g cartofi;
- 100 g ardei gras;
- sare
- o legatura mica de patrunjel.

Preparare:

Carnea de vaca se spala si se taie cuburi. Uleiul se pune intr-o cratita si se incinge bine.

Se pune carnea si se prajeste scurt la foc viu, pana se rumeneste pe toate partile. Se adauga ceapa si se prajeste auriu, apoi pasta de rosii si boiaua de ardei. Se prajeste totul inca 1-2 minute, dupa care se toarna apa sau supa.

Se fierbe pana ce se patrunde bine carnea, apoi se adauga chimenul, cartofii taiati cubulete si ardeiul gras taiat marunt.

Dupa ce toate ingredientele sunt bine patrunse se potriveste gustul cu sare, eventual cu putin piper macinat, si se serveste cu patrunjel spalat si tocat marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Supă gulaș:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roșie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât puiul sau peștele.

De obicei,...

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire