Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tagliatelle cu bacon și ciuperci

Vizite: 7562
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Tagliatelle cu bacon și ciuperci
1229

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

100 g bacon, 50 g ciuperci din conserva, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, fulgi de ardei iute dupa gust, 50 ml vin alb sec, 100 ml smantana lichida pentru gatit, sare, busuioc, 200 g tagliatelle.

Preparare:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare , respectand timpul indicat pe ambalaj.
Baconul se taie fasii subtiri. Ciupercile se scurg bine de apa . Usturoiul se taie feliute subtiri si se soteaza in uleiul de masline incins , se adauga fulgii de ardei iute , apoi baconul si ciupercile . Cand baconul se coloreaza putin , se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora alcoolul . Se adauga smantana lichida , sare si busuioc . Se lasa sa dea un clocot , apoi se adauga pastele scurse de apa .
Se servesc imediat .


Analiza ingredientelor rețetei Tagliatelle cu bacon și ciuperci:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Ciuperci, conservă
Avantaje: Ciupercile la conservă sunt o sursă de vitamina D, fibre alimentare, tiamină, niacină, fosfor, magneziu și potasiu. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Ciupercile la conservă conțin mult sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....

Căutați rețete culinare după denumire