Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tagliatelli cu somon și roșii chery

Vizite: 536
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Tagliatelli cu somon și roșii chery
3013

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 2 cutii de 200 ml de smantana de gatit 20%
- 700 gr rosii cherry - pe care le-am oparit si curatat de coaja si taiat in 2
- 240 gr somon afumat taiat cubulete mici
- 5 catei de usturoi
- o cutie de rucolla
- o cutie de tagliatelli Barilla - 500 gr
- 1/2 legaturi de patrunjel
- 100 gr parmezan ras - si poate si mai mult
- cateva frunze de busuioc

Preparare:

Fierbi pastele 6 min conform instructionilor, apoi scurgi, amesteci cu putin ulei de masline daca trebuie sa mai astepti

In 2 linguri de ulei de masline , pui 4 catei de usturoi zdrobiti , calesti - apoi poti sa ii scoti - , adaugi somonul pana isi schimba culoarea, pui apoi smantana, sare si piper si lasi putin sa fiarba la foc min. Adaugi rosiile - fara sucul scurs, doar pulpa- , usturoiul pisat sau tocat - ultima capatana - patrunjelul tocat si mai fierbi la foc mic putin. Adaugi pastele, parmezanul, apa de la fiert pastele si amesteci pe foc. Daca e prea dens mai putin putina apa de la paste, ca sa se faca un sos mai fluid.

Servesti cu parmezan, frunze de busuioc si o mana / doua de rucolla alaturi.


Analiza ingredientelor rețetei Tagliatelli cu somon și roșii chery:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Somon afumat
Avantaje: Somonul este o bună sursă de acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Consumul de cantitati mari de carne afumata este o cauza a aparitiei cancerului, deci pestele afumat trebuie sa fie un deliciu ocazional. Poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.