Rețetă Tagliatelli cu somon și roșii chery
Vizite: 1392
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
3013
CALORII
6
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 2 cutii de 200 ml de smantana de gatit 20%- 700 gr rosii cherry - pe care le-am oparit si curatat de coaja si taiat in 2
- 240 gr somon afumat taiat cubulete mici
- 5 catei de usturoi
- o cutie de rucolla
- o cutie de tagliatelli Barilla - 500 gr
- 1/2 legaturi de patrunjel
- 100 gr parmezan ras - si poate si mai mult
- cateva frunze de busuioc
Preparare:
Fierbi pastele 6 min conform instructionilor, apoi scurgi, amesteci cu putin ulei de masline daca trebuie sa mai asteptiIn 2 linguri de ulei de masline , pui 4 catei de usturoi zdrobiti , calesti - apoi poti sa ii scoti - , adaugi somonul pana isi schimba culoarea, pui apoi smantana, sare si piper si lasi putin sa fiarba la foc min. Adaugi rosiile - fara sucul scurs, doar pulpa- , usturoiul pisat sau tocat - ultima capatana - patrunjelul tocat si mai fierbi la foc mic putin. Adaugi pastele, parmezanul, apa de la fiert pastele si amesteci pe foc. Daca e prea dens mai putin putina apa de la paste, ca sa se faca un sos mai fluid.
Servesti cu parmezan, frunze de busuioc si o mana / doua de rucolla alaturi.
Analiza ingredientelor rețetei Tagliatelli cu somon și roșii chery:
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Somon afumat
Avantaje: Somonul este o bună sursă de acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Consumul de cantitati mari de carne afumata este o cauza a aparitiei cancerului, deci pestele afumat trebuie sa fie un deliciu ocazional.
Poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...