Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tăieței cu ou

Vizite: 1928
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
186

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 rosie
- 1/4 ceapa
- 1/4 ardel
- 2 oua
- cativa taietei
- 1/2 cub de concentrat de legume
- bulion
- ulei

Preparare:

Se taie rosia, ceapa si ardeiul in cubulete si se rumenesc intr-o tigaie cu un pic de ulei. Se adauga o lingurita de bulion diluat cu un pic de apa si lasati sa fiarba la foc mic.
Se adauga ouale in acest sos si cand incep sa se prinda, se pun taietei si 1/2 de cub de concentrat de legume.
Se amesteca si apoi se opreste focul dupa ce taieteii au absorbit toata apa de fierbere.
Pont! Se poate face cu spaghete, dar trebuie sa se adauge un pic mai multa apa.


Analiza ingredientelor rețetei Tăieței cu ou:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Tăiței cu ou, fără sare
Avantaje: Tăițeii au un conținut mic de grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire