Rețetă Tăiței cu lapte
Vizite: 2247
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
291
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 80 g faina- 1 pahar lapte
- 1/2 ou
- sare
Preparare:
Din faina, ou si putina apa se prepara un aluat de o consistenta mai tare, care se framanta bine pe planseta. Cand aluatul este neted si nelipicios, se intinde o foaie subtire, care se lasa sa se zbarceasca. Se ruleaza apoi foaia si se taie in fasii foarte subtiri.Se pot fierbe direct in lapte sau in apa cu sare, dupa care se strecoara si se servesc cu laptele.
Analiza ingredientelor rețetei Tăiței cu lapte:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...