Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tandoori chicken (pui indian)

Vizite: 1719
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- pui (pentru reteta asta - pulpele de sus ale puiului)
- iaurt
- masala sau tandoori - condiment indian (se gaseste la orice supermarket)
- 6-8 catei usturoi pisati (ca pentru mujdei)
- coriander (coriandru) cateva frunze
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri de ulei
- putina radacina de ginger data pe razatoare
- putina sare (dupa gust)

Preparare:

Amestec iaurtul cu sarea si usturoiul si sucul de lamaie si uleiul si corianderul taiat fin taiat si cu gingerul dat fin pe razatoarea mica. La sfarsit adaug masala sau tandoori pudra (care-i de culoarea rosie).

Se amesteca si apoi adaug pui (pulpele) si las totul la macerat peste noaptea doua zi, pregatesc barbeque-ul (gratarul) si trantesc pui pe gratar. (se scot bineinteles, din iaurtul din care a stat peste noapte.)


Analiza ingredientelor rețetei Tandoori chicken (pui indian):

Coriandru (frunze)
Avantaje: Frunzele de coriandru sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, frunzele de coriandru conțin și ...
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Masala
Masala sau massala reprezintă un amestec de condimente, fie uscate, fie sub formă de pastă, utilizat în bucataria Asiei de sud. Masala include adesea usturoi, ghimbir, ceapă și pastă chili...
Pulpe de pui (fierte, tocană)
Avantaje: Pulpele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Pulpele de pui conțin grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire