Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu dovlecei

Vizite: 3797
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Tartă cu dovlecei
533

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

800 g dovlecei
3 oua mici
100 g faina de spelta
10 g praf de copt (Bio- Reinweinstein)
140 ml lapte
30 g creme fraîche
pistile de safran
nucsoara razuita fin
piper proaspat rîsnit
fulgi de usturoi din rîsnita
sare
1 mîna pecorino romoano, proaspat razuit

Preparare:

Dovleceii se spala, sterg, se îndeparteaza capetele si se taie în felii subtiri.
Stigmele de safran se pun la înmuiat în ceva lapte cald, pentrua a colora si aromatiza laptele. Dupa aceea se amesteca la restul de lapte.
Se mixeaza ouale cu sarea si creme fraîche-ul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cîte putin împreuna cu laptele aromatizat la masa de oua. Se condimenteaza. Se amesteca feliile de dovlecei cu aluatul.
Se unge o forma si se toarna masa de dovlecel-ou. Se presara pecorino si se coace 30-35 de minute în cuptorul preîncalzit la 180°C .


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu dovlecei:

Crème fraîche
Crème fraîche este o smântână grasă (în general are 28% grăsime), ce conține culturi bacteriene selecționate care îi dau un gust ușor acrișor....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi praf
Avantaje: Conține compuși care par să contribuie la starea de sănătate: reglează tensiunea arterială, echilibrează colesterolul, reduce riscul de cancer, îmbunătățește sistemul imunitar, ajută dig...
Dezavantaje: În comparație cu usturoiul proaspăt are o cantitate redusă de calorii și nutrienți. Poate duce la respirație urât mirositoare....

Căutați rețete culinare după denumire