Rețetă Tartă cu mere
3021
CALORII
10
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg mere- 1 lingura scortisoara bio
- 100 gr unt
- 130 ml apa minerala
- 150 gr zahar brut
- 1 lingurita drojdie
- 350 gr faina ecologica
- 1 buc. zahar vanilat bio
Preparare:
- se amesteca drojdia cu faina- se pune apoi apa minerala si se amesteca
- la sfarsit adaugam margarina putin topita
- aluatul obtinut se acopera si se lasa la crescut pana pregatim umplutura
- curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le calim pana scad; adaugam zaharul si scortisoara
- intindem o foaie de aluat si o punem intr-o tava unsa bine cu margarina
- umplem cu mere si din restul de aluat facem fasii pe care le punem deasupra
- se baga la cuptor pana se rumeneste
Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu mere:
Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conÈ›in gluten È™i grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hriÈ™ca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională.
Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....