Rețetă Tartă cu prune
Vizite: 1353
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
3406
CALORII
12
PORTII
Ingrediente/compozitie:
Pentru 12 portiiPentru aluat:
- 250 g faina,
- 150 g unt moale,
- 100 g zahar,
- 1 varf de cutit sare.
Pentru umplutura:
- 750 g prune,
- 3 linguri gris,
- 3 linguri zahar,
- 40 g unt.
Preparare:
Din toate ingredientele se face un aluat, care se tine circa 30 de minute la rece (acoperit), dupa care se intinde pe planseta infainata, dandu-i-se forma unui cerc cu diametrul de 30 cm. Se unge o forma de tarta cu unt, se imbraca cu aluat, iar peste aluat se presara grisul.Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, iar jumatatile de pruna se taie din nou in doua, pe lung. Se aseaza vertical pe aluat si peste ele se presara zahar si bucatele de unt.
Tarta se coace aproximativ 40 de minute, in cuptorul incins la 200 grade C.
Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu prune:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A.
Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide.
Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri.
Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...