Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartine cu margarină și sardele

Vizite: 1368
Timp preparare: 15min
Dificultate: redusa
2364

CALORII

Ingrediente/compozitie:

250 g margarina,
o cutie de sardele de cca. 200 g,
cca. 20 g masline,
2-3 castraveciori acri (cca. 100-130 g ),
3 lingurite cu varf de mustar,
un gogosar rosu,
sare.

Preparare:

Margarina pastrata intr-un loc mai cald in bucatarie, 2-3 ore, se freaca cu furculita pana cind devine ca o alifie (se va trece chiar pe un vas cu apa calda sau pe marginea sobei, fara sa se topeasca).

Maslinele se taie in bucatele mici chiar de pe simbure (inlaturind coaja daca se desprinde usor). Gogosarul se taie in cubulete mici. Castravetii se taie in felii subtiri, pe lungime, feliile se suprapun si se taie in forma de chibrit, apoi pe latime, in cubulete (fara sa se scurga de zeama). Cand marginea este moale, se pun toate ingredientele mentionate si 1/2 lingurita cu sare fina, amestecand compozitia cu furculita pina cand se omogenizeaza ca o pasta, apoi se adauga sare si mustar, daca mai este nevoie.

Cu pasta se ung feliile de franzela sau cornurile.


Analiza ingredientelor rețetei Tartine cu margarină și sardele:

Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Sardele - conservă în ulei
Avantaje: Sardelele conțin proteine, vitamina D, vitamina B12, fosfor, niacină, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Sardelele conțin mult colesterol....

Căutați rețete culinare după denumire