Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartine cu sos alb cu ciuperci

Vizite: 1333
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
507

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 30 g unt,
- 30 g faina,
- 150 ml lapte,
- 10 ml smantana,
- 100 g branza,
- 250 g ciuperci.

Preparare:

Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte. Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de 1 l, la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze deloc; apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecind de fiecare data, pana cand se desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un sos omogen. Se sareaza si, facultativ, se acreste putin cu zeama sau sare de lamiie, numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc.Se aromeaza cu patrunjel sau marar taiat marunt.Ciupercile taiate marunt si bine spalate se trec prin masina de tocat.Ceapa taiata marunt se caleste un minut in untdelemn, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamaie, piper, o lingurita rasa de sare.

Se lasa la foc mic acoperite sa fiarba cca. 30 minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie. Cind este gata, se adauga si smantana. Se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm.

Deasupra se rade branza.


Analiza ingredientelor rețetei Tartine cu sos alb cu ciuperci:

Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire