Rețetă Ţelină cu pui
Vizite: 2292
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1742
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 600 g piept de pui- 1 kg telina
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita faina
- 1 ceasca suc de rosii
- sare
Preparare:
Pieptul de pui se taie cubulete si se fierbe in apa plata. Telina se curate si se taie cubulete, apoi se fierbe separat. Dupa ce a fiert, se adauga cubuletele de carne, apoi, sosul de rosii, uleiul si faina amestecata cu putina apa si se amesteca in continuu.Analiza ingredientelor rețetei Ţelină cu pui:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...