Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tian de dovlecei cu roșii

Vizite: 1722
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1314

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 3 dovlecei potriviti
- 6 rosii
- 5 oua
- 300 ml smantana
- 3 legaturi busuioc taiat
- 3 legaturi marar tocat
- 1 lingurita praf de nucsoara
- 1 lingurita chili
- 1 lingurita cardamom
- 2 lingura susan (prajit putin in cuptor)
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper

Preparare:

Se curata dovleceii de coaja sau se spala bine si se lasa in coaja. Se taie in rondele subtiri. Se spala rosiile si se taie rondele. Se toaca busuiocul, mararul/patrunjelul. Se coc (putin) semintele de susan (in cuptor). Separat se bat ouale cu sarea, piperul, o parte din verdeturi, nucsoara, chili, cardamom.
Se unge cu ulei tava de jena si se incepe aranjamentul alternativ (dovlecei si rosii): un strat de dovlecei; un strat de rosii; se presara marar, busuioc si ceva seminte coapte de susan; alt strat de dovlecei, rosii, verdeata, seminte, etc.
Se mai pune un fir subtire de ulei peste ele si se da la cuptor (pana cand aproape dispare apa lasata de dovlecei). Ceva mai mult de 10 minute.
Se scoate tava si se adauga amestecul de smantana, oua, verdeturi, sare si piper.
Tot acest amestec patrunde printre randurile de dovlecei si rosii.
Se mai baga la cuptor tava cca. 20 minute.
Este foarte buna si calda si rece.
Se poate adauga parmezan sau branza rasa peste toate si apoi ouale si smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Tian de dovlecei cu roșii:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Cardamom
Avantaje: Cardamomul este o sursă excelentă de vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, zinc și fier....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Semințe de susan
Avantaje: Semințele de susan sunt o sursă bună de seleniu, magneziu și fosfor, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Consumul excesiv de semințe de susan poate provoca iritații în stomac și colon. Pot scădea tensiunea arterială. Pot scădea nivelul zahărului din sânge. Pot crește riscul de sângerare. S...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire