Rețetă Tiramisu cu fructe de pădure
4
PORTII
Ingrediente/compozitie:
3 ouã3 linguri zahãr
250 gr. mascarpone sau cremã de brânzã
12 piscoturi pt. sampanie
2 dl ceai de fructe de pãdure
200 gr. fructe de pãdure proaspete sau congelate, compot...
Decor:
4 linguri dulceatã de zmeurã
Preparare:
Este un desert pe care il apreciem vara, când este asa de cald si avem nevoie de "ceva rece".La noi e incã vara, asa cã am incercat sã fac un Tiramisu putin diferit...
1)Bate bine gãlbenusele cu zahãr.
Adaugã mascarpone si albusele bãtute spumã.Amestecã bine.
2)Distribuie jumãtate din canitatea de cremã in 4 cupe individuale.
Trece piscoturile prin ceaiul de fructe (am pus un baton de scortisoarã la fiert cu pliculetele de ceai pt. aromã) si pune deasupra cremei, apoi fructele.
3)Acoperã cu restul de cremã si pune o lingurã de dulceatã de zmeurã in centru.
Dã la rece cel putin 1 orã.
Poftã bunã!
Analiza ingredientelor rețetei Tiramisu cu fructe de pădure:
Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Fructe de pădure congelate
Avantaje: Sursă importantă de antioxidanți și fibre.
Fără zahăr adăugat, sunt la fel de sănătoase ca fructele proaspete....
Dezavantaje: Fructele congelate ar putea conține agenți patogeni (virusul hepatitei A, Norovirus)...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...