Rețetă Tiramisu cu mure
4842
CALORII
8
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 4 oua mari- 500 g (2 cutii) branza Mascarpone
- aprox. 1 kg mure
- 120 g zahar
- un pachet piscoturi (400g)
- un praf de sare
Preparare:
Murea se lasa cu zahar la frigider peste noapte. O parte se pastreaza separat proaspete pentru decorare.Crema de Tiramisu:
Se separa ouale. Galgenusurile se freaca cu 60g zahar pana se topeste zaharul, iar amestecul capata aspec omogen, ca o spuma, si se deschide la culoare. Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare - pana se intaresc.
Crema Mascarpone se incorporeaza in crema din galbenusuri, apoi se adauga si albusurile batute, incorporandu-se cu grija in amestec.
Fructele se separa de zeama care au lasat-o peste noapte si se paseaza cu zahar pana devin o crema.
Piscoturile se trec cate 2 secunde prin sucul de zmeura(la nevoie mai adaugati apa cu zahar daca murea nu a lasat suficienta zeama) si se aseaza in tava. Alternati un strat de piscoturi cu unul de crema (veti avea 2 sau 3 straturi de piscoturi in functie de marimea tavitei).
La sfarsit se orneaza cu murele proaspete.
Se lasa la frigider minim 6 ore.
In loc de mure puteti folosi si alte fructe de padure: zmeura, afine, capsuni, fragi. Tiramisu cu mure este insa unul din preferatele mele.
Analiza ingredientelor rețetei Tiramisu cu mure:
Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Mure
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate, colesterol și sodiu, fiind o sursă bună de vitamina E, acid folic, magneziu, potasiu și fibre alimentare. În plus, este bogat în vitamina C și v...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de mure provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...