Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tocană de gogoșari pentru iarnă

Vizite: 4975
Timp preparare: 200min
Dificultate: medie
8553

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg ceapa,
- 2 kg morcovi,
- 6 kg gogosari,
- 500 ml ulei,
- 250 g orez fiert,
- 400 g bulion de rosii,
- condimente (sare, piper, foi dafin, Delikat).

Preparare:

Se curata si se taie ceapa marunt, morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Impreuna se calesc 10 minute intr-o oala de 14 l cu tot uleiul. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se trec prin masina de tocat (se poate folosi si robotul). Se pun la fiert in aceeasi oala, impreuna cu ceapa si morcovii caliti.

Se amesteca des sa nu se prinda de oala. Orezul se alege si se fierbe separat. Cand compozitia a mai scazut, se adauga bulionul, sarea, piperul, cateva foi dafin, Delikat-ul, dupa gust. Se fierbe in continuare la foc mic, pana scade suficient, iar uleiul se ridica deasupra. Se adauga orezul fiert si se lasa pret de 1-2 clocote. Fierbinte, se umplu borcane de 400 ml (cca. 22 buc). Se intorc borcanele cu capacul in jos, se acopera si se lasa la racit pana a doua zi. Daca se foloseste celofan pentru legat, borcanele se sterilizeaza.

Se pastreaza la rece.


Analiza ingredientelor rețetei Tocană de gogoșari pentru iarnă:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire