Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tocană secuiască

Vizite: 2009
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1582

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g carne de porc semigrasa,
- 1 kg de varza acra taiata ca fideaua,
- 2-3 linguri untdelemn,
- o ceapa,
- boia dulce sau pasta de ardei,
- marar,
- cimbru,
- o foaie de dafin,
- piper,
- ienibahar.

Preparare:

Ceapa taiata marunt si carnea taiata in bucati potrivite se calesc 5-6 minute intr-o cratita cu untdelemn, la foc mic, adaugand, apoi o 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei.

Dupa aceea se adauga varza spalata si stoarsa si 200 ml apa, lasand sa fiarba acoperite la foc mic, completand din cand in cand lichidul si amestecand mai des, ca sa nu se arda varza.

Se pune foaia de dafin, 1/2 lingurita cu piper si un virf de lingurita cu ienibahar, o ramura de cimbru si marar verde sau uscat.

Cand toate sunt fierte, mancarea nu trebuie sa aiba prea mult sos. La masa, tocana se poate servi si cu smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Tocană secuiască:

Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Varză murată
Avantaje: Varza murată este bună pentru întărirea sistemului imunitar și în cazul problemelor digestive....

Căutați rețete culinare după denumire