Rețetă Tocăniță de ficat de pasăre
Vizite: 3678
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2702
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg ficat de pasare- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- o lingura de paste de tomate
- o lingura de smantana
- 100 g ulei
Preparare:
Se taie ceapa si ardeiul marunt si se calesc in ulei. Se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. Dupa ce s-a calit ceapa cu ardeiul se adauga un pic de apa, se pune ficatul si sarea.La sfarsit se adauga smantana.
Se serveste cu mamaliga sau piure.
Analiza ingredientelor rețetei Tocăniță de ficat de pasăre:
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu.
Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu.
Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu.
Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ficat de pasăre (fiert)
Avantaje: Furnizează doze sănătoase de vitamine și minerale esențiale....
Dezavantaje: Cantitatea mare de colesterol....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...