Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort cu miere

Vizite: 1550
Timp preparare: 120min
Dificultate: mare
Rețetă Tort cu miere
6545

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru foi:
*3 oua, 3 linguri de miere, 200 gr. zahar, 50 gr. margarina, 550 gr. faina, 1 lingura rasa de bicarbonat de sodiu stins cu otet.

Pentru umplutura si ornat:
* 800 gr. smantana pentru frisca, 200 gr. zahar

Preparare:

Toate ingredientele pentru foi se pun in vas pe bain-marie, pana se topeste zaharul si margarina, cand se raceste compozitia se pune faina si se amesteca pana se omogenizeaza bine, se pune in frigider pentru 30 min.
Dupa aceia se imparte compozitia in 7 parti egale si se intine fiecare biluta pe hartie de copt, presarand sub aluat faina, avand grija sa nu se lipeasca de hartie.
Se pote intinde pe hartie si taia surplusul dupa marginea formei se inteapa cu furculita.
Se coc foile cate una in cuptorul incalzit la 180 de grade cam 3-5 min, diametrul tavei de 25cm.
Frisca si zaharul se bate cu mixerul pana se intareste, se roade coaja de lamaie si se ung foile, apoi se orneaza tortul comform evenimentului.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Tort cu miere:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire