Rețetă Tort cu prune
Vizite: 1492
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2126
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 300 g faina fara gluten- 200 g unt
- 1 ou
- 1 kg de prune
- 2 linguri de zahar
Preparare:
Se pune faina intr-un bol si se pune untul taiat foarte fin. Se face o gropita in mijloc si se pune oul.Se amesteca bine toate ingredientele pana se formeaza un aluat moale. Se pune in frigider timp de 2 ore.
Intre timp se spala prunele si se scot samburii, se taie in doua dar nu complet. Se intinde aluatul in forma tavii in care doriti sa o puneti, unsa cu unt in prealabil. Se inteapa cu o furculita blatul si asezati prunele una langa alta.
Se pune in cuptor, preincalzit la 200 grade C, aproximativ timp de 40 minute.
Dupa ce s-a racit se pudreaza pe deasupra cu zahar pudra.
Analiza ingredientelor rețetei Tort cu prune:
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conțin gluten și grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hrișca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A.
Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide.
Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri.
Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...