Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort de mere

Vizite: 1883
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1066

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Topping:
- 6 mere potrivite
- 4 linguri de zahar brun
- praf de scortisoara
Aluat:
- 6 linguri zahar brun
- 6 oua
- 8 linguri faina

Preparare:

Merele se curata, se scobesc de miez si se pudreaza cu scortisoara. Se pun 8 linguri de zahar intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic.
Se aseaza apoi merele, se pune zaharul in scobitura fiecarui mar, dupa care se dau la cuptor pana se inmoaie merele.
Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste si se adauga faina treptat, sa nu faca cocoloase.
Se amesteca cu albusurile si se toarna peste merele racite.
Se pune la cuptor si se coace la foc potrivit. Cand totul s-a copt, se rastoarna pe un platou, dupa ce s-a racit.


Analiza ingredientelor rețetei Tort de mere:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.