Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort tiramisu

Vizite: 1829
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Tort tiramisu
2486

CALORII

20

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- piscoturi de sampanie - 2 pachete
- 3 oua
- 250 gr branza "Mascarpone"
- 400 ml frisca lichida
- 150 gr zahar pudra
- 10 - 20 ml coniac
- 3 lingurite cafea
- cacao pentru ornat

Preparare:

1. Se bat bine galbenusurile cu zaharul, se adauga mascarpone.
2. Se bate frisca.
3. Se bat albusurile spuma. Cand spuma este tare, se bate pe baie de aburi 5-6 minute. In reteta care am gasit-o nu specifica de batut albusurile pe baie de aburi, dar eu nu vreau sa folosesc albusul crud.
Se amesteca ingredientele de la punctele 1+2+3, se lasa putin la rece.
Se face un sirop din cafea, restul de zahar, coniac.
Asezam pe platou un rand de piscoturi insiropate in cafea, un strat de crema, iar un strat de piscoturi, iar crema, astfel pana terminam piscoturile si crema. Piscoturile se aseaza in aceeasi directie pe toate straturile. Se orneaza cu cacao.
Am ornat si cu cateva feliute de ananas pe deasupra. Acest tort l-am facut destul de des, pentru ca e simplu se facut si e si racoros. L-am ornat si cu ciocolata cumparata in pungute care se incalzesc si apoi poti orna cu ele, chiar si cu frunze de menta, sau floricele din plastic...


Analiza ingredientelor rețetei Tort tiramisu:

Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Nes - cafea solubilă
Avantaje: Cafeaua este o sursă bună de antioxidanți....
Dezavantaje: Conține acrilamidă....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire