Rețetă Turtă dulce
Vizite: 2381
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5486
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 600 g faina cernuta- 250 g margarina
- 250 g zahar
- 3 oua
- 3 linguri cu miere de albine
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu (stins)
- 1 lingurita de scortisoara pudra
- 1 lingurita cuisoare
Preparare:
Faina se freaca bine cu margarina. Se adauga zaharul, ouale, mierea, bicarbonatul de sodiu stins, scortisoara si cuisoarele.Se amesteca totul bine formandu-se un aluat care se lasa 30 minute, sa se odihneasca.
Se coc in cuptorul incins, aproximativ 10 minute.
Acest aluat este foarte bun pentru bilute care se pot coace, dar copiilor le plac mai mult figurinele, de aceea se pune mai multa faina in blat pentru a realiza forme de biscuiti.
Analiza ingredientelor rețetei Turtă dulce:
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate.
Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat).
Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate.
Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri.
În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...