Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Varză acră orientală

Vizite: 1293
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- cateva verze mici,
- piper macinat,
- catei de usturoi pisati,
- ghimbir,
- sare grunjoasa.

Preparare:

Se aleg cateva verze mici, se taie in bucati de cativa centimetri si se despart frunzele. Se aseaza straturi intr-un borcan mare, peste fiecare strat adaugand piper macinat, catei de usturoi pisati, ghimbir si sare grunjoasa.

Se umple borcanul cu apa si se lasa 4-6 zile la temperatura camerei.

Se serveste rece, sub forma de salata cu ulei de masline.


Analiza ingredientelor rețetei Varză acră orientală:

Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire