Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Vinete gratinate

Vizite: 1386
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
206

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 vanata mare,
- 3 ori 4 rosii,
- 2 catei usturoi,
- oregano sau busuioc,
- cascaval sau mozarella

Preparare:

Se curata vanata de coaja, se taie in felii cu diametru 1cm, se sareaza si se aseaza pe un prosop 30 min. Rosiile se taie felii rotunde, usturoiul felii rotunde, cascavalul felii.

Intr-un vas de yena se aseaza feliile de vinete, se aseaza pe fiecare felie cate o feliuta mica de usturoi, felii de rosii cat sa acopere felia de vanata, se pune oregano sau busuioc, iar la urma se aseaza cate o felie de cascaval (aceeasi marime cu felia de vanata).

Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 min la foc potrivit.

Se servesc calde.


Analiza ingredientelor rețetei Vinete gratinate:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire