Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Zacuscă

Vizite: 1650
Timp preparare: 360min
Dificultate: medie
20688

CALORII

Ingrediente/compozitie:

5 kg de vinete
2 kg de ardei capia
2 kg de rosii
2 kg de ceapa
2 litri de ulei
2 linguri de miere de salcam

Preparare:

Cred ca ar fi mai bn s aincercati urmatoarea ........ Se pune ceapa taiata la calit impreuna cu uleiul...dupa ce sticleste..se pune ardeiul copt si tocat marunt....se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se ridica uleiul la suprafata...cca 2 ore/.....pe urma se pun rosiile...se lasa la foc pana se ridica uleiul..cca 2 ore....apoi se pun vinetele....tocate marunt...si coapte bineinteles....si se lasa iar la foc mik pana iese uleiul la suprafata...cca 2 ore.....dupa aceasta...se pune sare piepr dupa gust si mierea care ii da o aroma deosebita.... pofta buna! cu siguranta o sa va placa

Analiza ingredientelor rețetei Zacuscă:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Miere de salcâm
Avantaje: Mierea de salcâm este folosită în tratamentul ulcerului gastric, deoarece are efect antibacterian, de inhibare a acțiunii helicobacterului pylori, bacterie responsabilă de apariția bolii....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire