Ghid alimentatie

Sănătatea începe cu atenția la ceea ce așezăm în farfurie. O conduită alimentară adecvată ne poate face să ne păstrăm vitalitatea, energia, suplețea și echilibrul general pentru cât mai mult timp.

Stiți ce alimente trebuie să consumați pentru a fi sănătoși și pentru a nu vă îmbolnăvi? Vă dăm dreptate - sfaturile privind dieta sunt dintre cele mai variate și uneori chiar contradictorii, ceea ce îngreunează alegerile potrivite.

ROmedic vă vine în ajutor cu un ghid practic, alcătuit din articole documentate de nutriționiști, cu informații atent selectate, pentru a dobândi obiceiuri alimentare sănătoase și pentru a fi informați în permanență.

Veți găsi aici informații despre:

  • principiile nutritive generale după care vă puteți ghida
  • ce nutrienți trebuie să includeți în alimentație și în ce cantități
  • ce combinații alimentare să evitați
  • cum pot fi deosebite grăsimile sănătoase de cele dăunătoare
  • ce importanță au fibrele în alimentație
  • cât de sănătoși sunt îndulcitorii artificiali
  • cum alegem suplimentele nutritive
  • ce efect au diverse alimente asupra corpului nostru


...și multe altele.

ROmedic promovează un stil sănătos de viață!

SECTIUNI:
Efectele benefice și posibilele riscuri ale consumului de ceai: o analiză amplă a datelor științifice [meta-analiză]
Un studiu realizat la Tea Research Institute, Chinese Academy of Agricultural Sciences și Rutgers University și publicat în Beverage Plant Research la data de 13 noiembrie 2025 a analizat relația dintre consumul de ceai și efectele sale asupra sănătății la populația generală. Cercetarea arată că ceaiul prezintă numeroase benefici...
Suplimentarea cu Glicină crește colagenul din țesuturi? Beneficiile suplimentării cu glicină
Colagenul reprezintă proteina structurală principală a țesutului conjunctiv uman, esențială pentru integritatea pielii, tendoanelor, cartilajelor, ligamentelor și oaselor. Aminoacidul glicină constituie aproximativ o treime din structura totală a colagenului, fiind indispensabil în organizarea și stabilitatea helixului triplu. &Icir...
Este mâncarea gătită la airfryer (prăjire cu aer cald) mai sănătoasă decât prăjită în baie de ulei?
Un documentar CNA Insider pornește de la o întrebare simplă, dar extrem de prezentă în cultura alimentară actuală: este mâncarea gătită la airfryer cu adevărat mai sănătoasă decât prăjirea clasică în baie de ulei? Popularitatea aparatelor de airfrying a crescut spectaculos în ultimul deceniu, iar pub...
Tigaia de gătit și sănătatea: cât contează materialul și ce să alegem
Alegerea tigăii pare o decizie banală, dar materialul din care este făcută poate influența direct expunerea noastră la metale toxice, compuși fluorurați persistenți și chiar particule microplastice. În ultimii ani au apărut numeroase studii care au măsurat cât migrează aceste substanțe din tigăi în alimente și ce &...
NOUTATI IN GHID ALIMENTATIE:
Este sigur să gătim cu folie de aluminiu?
Deși folia este un element de bază în bucătăriile moderne, de la gătit la depozitare, îngrijorările legate de trecerea metalului în mâncare au dus la numeroase dezbateri. În acest articol analizăm riscurile gătirii în folie de aluminiu....
Alimentația și riscul de constipație cronică la adulți
Un studiu realizat la Harvard T.H. Chan School of Public Health și publicat în Gastroenterology în 2025 a analizat, pe o perioadă de 2 până la 4 ani, relația dintre diferite modele alimentare și riscul de constipație cronică la adulți de vârstă mijlocie și vârstnici incluși în trei mari cohorte pr...
ALTE ARTICOLE DIN GHID ALIMENTATIE: