Alimentatie sanatoasa - sfaturi

Autor: ROmedic

79 articole 12 Înainte ›
Dieta pentru un păr frumos

Frumusețea vine din interior! La fel este și în cazul părului, astfel o dietă echilibrată, bogată în nutrienți esențiali, ar putea fi cheia pentru un păr vizibil mai frumos și sănătos. Aflați mai multe din articol....

Dieta pentru o piele sănătoasă

Sănătatea pielii este strâns legată de alimentația noastră zilnică. Pielea se regenereazâ în permanență, necesitând aporturi nutritive constante și adecvate. Află secretele unei pieli așa cum ți-ai dorit întotdeauna din articol....

Sfaturi privind consumul de legume

Legumele sunt esentiale pentru organism. Cum puteti sa consumati mai multe legume? Cum alegeti cele mai bune legume? Care sunt cele mai savuroase combinatii? Cum e cel mai indicat sa le plasati in alimentatia dumneavoastra? Va raspundem acum....

Margarina sau untul: care e mai bun pentru inima?

Unt sau margarina? Ce produs e mai sanatos pentru mentinerea sanatatii inimii si pentru un nivel optim de colesterol? Iata o chestiune controversata. Atat untul, cat si margarina, au plusuri si minusuri. Afla care sunt, ca sa stii ce sa alegi....

Utilizarea si prepararea carnii

Carnea are un rol important in alimentatie, insa e important sa alegem corect sortimentele si sa le preparam corespunzator. Cititi mai multe despre sortimentele slabe, regulile de depozitare, manipulare si preparare a carnii....

Citiți cu atenție etichetele produselor alimentare!

Etichetele produselor alimentare contin informatii importante despre ingrediente, valori nutritionale, aditivi, recomandari pentru sanatate. Invatati sa cititi corect etichetele alimentelor, pentru a fi sanatos si a nu va lasa pacalit!...

Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?

Ouale sunt alimente foarte bogate in nutrienti, facand parte dintr-o dieta sanatoasa. Pe langa mari cantitati de proteine, vitamine si minerale, ouale contin si colesterol, astfel ca e importanta supravegherea consumului, pentru a nu depasi limitele....

Sfaturi pentru consumul de fructe

Fructele sunt delicioase si foarte sanatoase. Aflati dupa ce trebuie sa va orientati cand le alegeti, cum le includeti in alimentatie si cum puteti obtine mai multa savoare, plus sfaturi pentru a-i convinge pe copii sa consume fructe. ...

Sfaturi privind consumul de lapte

Laptele este un aliment complex, bogat in calciu si in alte minerale si vitamine, esentiale pentru sanatatea oaselor, a parului, a dintilor si a unghiilor. Cum puteti consuma suficient lapte? Sunteti intolerant la lactoza - cum poate fi substituit?...

Ce înseamnă o alimentație echilibrată?

Cunoscând aceste principii și necesarul nutrițional individual îți poți evalua evalua obiceiurile alimentare și astfel poți estima dacă acestea sunt sănătoase, reușești să identifici micile scăpări și impactul lor asupra echilibrului dietei:...

Câtă pâine trebuie să mâncăm zilnic?

Care este locul pâinii în dieta omului modern? Avem voie să o consumăm? Atunci, câtă pâine trebuie să mâncăm zilnic? Albă sau integrală? În articol găsești toate răspunsurile. Citește în continuare:...

Alimente de evitat atunci când vrei să scazi în greutate

Trebuie să renunțăm la alimentele care ne fac plăcere pentru a slăbi? Află din articol care sunt alimentele de evitat atunci când vrei să scazi în greutate, fără frustrări, fără foame și pe termen lung. Citește mai departe:...

De ce prăjiturile (și dulciurile concentrate, în general) nu sunt bune?

Prăjiturile și dulciurile concentrate, în general, sunt preferatele copiilor și adulților deopotrivă. De ce nu sunt bune pentru sănătate și cum pot ele dăuna aflați din articol. Citiți în continuare:...

Alimente care trebuie evitate

Unele alimente pot constitui riscuri pentru sanatate daca sunt consumate frecvent si in cantitati mari. Tu stii care sunt alimentele de evitat pentru a asigura buna functionare a organismului? Citeste despre alimentele care trebuie evitate aici:...

Topul celor mai sănătoase 100 de alimente

Vă prezentăm o listă cu cele mai sănătoase 100 de alimente, care aduc un aport substanțial de vitamine, minerale și alte elemente nutritive, esențiale pentru buna funcționare a organismului....

Alimentele amare – cât sunt de benefice?

Alimentele amare nu sunt printre cele preferate de majoritatea oamenilor, dar cele mai multe dintre ele sunt extrem de sănătoase și necesare pentru buna funcționare a organismului. ...

Usturoiul proaspăt vs. Usturoiul granulat

Usturoiul granulat sau pudră este un produs des utilizat pentru a înlocui usturoiul proaspăt din diferite considerente. Îi lipsește mirosul puternic al usturoiului proaspăt, nu necesită decojire și poate fi depozitat pe o perioadă mai lungă....

Bio, eco sau organic?

Ce alegem: bio, eco sau organic? Care este diferența între acești termeni, ce garantează ei și cum identifici corect aceste produse în comerț aflați în articol....

Fructe și legume ecologice versus convenționale

Frecvent apar în mediul online informații scrise sau materiale vizuale care exemplifică într-o manieră dramatică diferența dintre produsele cu origine organică și cele convenționale. Ce alegem pentru a ne păstra sănătatea? Aflați în articol....

Câte calorii au fructele?

Fructele nu sunt ambalate și etichetate ca alte alimente, astfel că este dificil de estimat aportul caloric pe care îl aduc organismlui. Numărul de calorii diferă în funcție de fruct, de soi și de dimensiune. Fructele sunt o bună sursă de energie și ...

Cum alegem pâinea în funcție de ingredientele de pe etichetă?

Citirea etichetei nutriționale este extrem de importantă pentru alegerea corectă a alimentelor. Ce rol au unele ingrediente sau aditivi alimentari, care este diferența dintre denumirea comercială și valoarea nutrițională a pâinii află din articol....

Cele mai importante beneficii ale consumului de legume crucifere

Cruciferele înglobează toate tipurile de substanțe nutritive benefice pentru sănătatea organismului, de la vitamine, minerale, proteine, la carbohidrați și grăsimi. Sunt bogate în vitamina A, vitamina C, acid folic și fibre....

Beneficiile consumului de ananas

Ananasul este un fruct cu gust dulce acrișor ce înglobează numeroși nutrienți cu importante beneficii asupra sănătății: potasiu, magneziu, calciu, vitamina C, beta-caroten, tiamină, vitamina B6 și acid folic. Pe lângă conținutul de vitamine și minera...

Beneficiile consumului de apă cu lămâie

Lămâile sunt o sursă importantă de vitamine (C, B, E) și minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu), dar și enzime, antioxidanți și fibre. Toți acești nutrienți contribuie la numeroasele efecte benefice asupra sănătății. Pe de altă parte, apa este es...

Deficitul de iod și rolul iodării universale a sării

Deficitul de iod reprezintă o problemă de sănătate publică în România. În scopul eradicării acesteia au fost adoptate în decursul ultimelor decenii diverse strategii, printre care și iodarea universală a sării. Mai multe detalii gasiti in articol....

15 obiceiuri alimentare sănătoase ce oferă rezultate, conform studiilor

De la dieta Paleo până la cea de 21 de zile, există diete care se potrivesc oricui. Cel mai greu este însa să respectăm aceste diete mai mult de câteva zile sau săptămâni. O variantă mai bună este să ado...

Alimentele prăjite și efectele asupra sănătății

Alimentele prăjite sunt des consumate, însă modificările produse pe durata procesului de prăjire pot afecta sănătatea. În urma acestui proces termic alimentele pierd apă și absorb grăsimi, crescând astfel densitatea lor calorică....

Alimentele picante și efectele asupra sănătății

Preferate de unii, dar evitate de alții, alimentele picante conferă un gust și o aromă specifică preparatelor, iar consumate moderat, pot aduce beneficii asupra sănătății. ...

Recomandări pentru prepararea în siguranță a alimentelor

Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și toxiinfecțiile alimentare, este absolut necesar să respectăm anumite reguli de manevrare, preparare, procesare și conservare a alimentelor. ...

Interacţiuni între alimente şi medicamente

Principalele categorii de medicamente și modul în care interacționează cu alimentele consumate (alterarea funcţionării unui medicament, favorizarea reacţiilor adverse ale medicamentelor sau generarea unui nou efect advers)....

Interacţiuni între alimente

Consumul de alimente înseamnă, înainte de toate, aportul unor substanţe menite să contribuie la funcţionarea armonioasă a organismului. Aflați cum interacționează macro și micronutrimentele și ce combinații alimentare sunt sau nu recomandate....

Alimente care pot afecta somnul

Alimentația adecvată este una dintre metodele prin care putem ajuta la calitatea somnului și la prevenirea tulburărilor acestuia. Aflați ce ar trebui să evităm să consumăm înainte de culcare....

Tipuri de lapte - beneficii și contraindicații

Aliment complex şi bază pentru multe alte produse din alimentaţia noastră zilnică, laptele conţine nutrienţi esenţiali. Există însă pe piaţă atât de multe sortimente de lapte, încât alegerea se poate dovedi dificilă. ...

Alimente care protejează pielea de razele UV

Adesea când ne gândim la protecția împotriva razelor UV, luăm în considerare doar produsele cu factor de protecție. Dar ce ar fi dacă, pe lângă aceste creme și loțiuni, chiar alimentele pe care le consumăm zilnic ne-ar aduce un plus de protecție?...

Greşeli în prepararea mesei care îţi pot afecta sănătatea

Vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când ne pregătim masa sau mâncăm, alături de câteva soluții pentru a le îndrepta. ...

Politețea periculoasă

Nu asociem niciodată politețea cu pericolul, iar aici mă refer la politețea exercitată cu sinceritate, nu la gândul duplicitar sau la înșelătoria efectuată sub aparentă bunei creșteri. Aparent, politețea exemplificată în codul bunelor maniere nu face rău nimănui....

Uleiul de argan - beneficii și contraindicații

Uleiul de argan este în prezent cel mai scump ulei vegetal din lume, având un spectru larg de utilizare, fiind utilizat în prepararea diverselor mâncăruri, în saloanele de masaj sau cosmetică. Citiți despre beneficiile și contraindicațiile acestuia....

Alimentele alergene (alergenii alimentari)

Un alergen este orice substanță care, intrată în contact cu organismul, poate determina o reacție imună anormală, exagerată - alergia. Care sunt principalele alimente alergene, cum acționează, ce reacții alergice produc și ce e de făcut. ...

Consumul de sare

Sarea este esențială pentru organismul uman datorită sodiului pe care îl conține. Natriul este vital pentru starea noastră de sănătate, dar consumat în cantități mari poate avea multiple efecte neplăcute. Aflați mai multe despre consumul de sare......

Laptele vegetal

Laptele vegetal este o alternativă la laptele de origine animală și este disponibil sub mai multe forme. Care sunt cele mai întâlnite tipuri, care este conținutul nutrițional și prin ce se deosebesc de laptele animal aflați aici. ...

Zahărul – prieten sau dușman?

Zahărul este un element de care nu ne putem lipsi ușor, iar răsfățul pe care ni-l oferă poate fi cu greu egalat de altceva. Cât este de sigur pentru sănătate și ce pericole ascunde însă zahărul?...

Atributele unui meniu sănătos

Specialiştii în nutriţie ne îndeamnă să nu ne lăsăm păcăliţi de ceea ce promit etichetele produselor alimentare. Află care sunt cele mai comune sintagme folosite în comerţ pentru un produs sănătos şi de ce trebuie să ţinem cont în alegerea lor....

Ciocolata - un aliment sănătos?

Deși ciocolata are o reputație proastă din cauza faptului că îngrașă, mulți nu știu că aceasta are și multe beneficii. Efectele depind de tipul ciocolatei și de cantitatea consumată...

Relaţia dintre emoţii şi mâncare: cum controlăm poftele alimentare?

Mâncatul emoţional devine problematic atunci când este modul predominant de a face faţă emoţiilor negative. Pe termen scurt, ne face să ne simţim bine, dar emoţia împotriva căreia mâncăm nu dispare astfel, iar vinovăţia asociată cu grija pentru siluetă se adaugă stării negative...

Ceaiul verde - beneficii şi contraindicaţii

Treptat, ritualul ceaiului pare a deveni din ce în ce mai popular. Cei care vor să înlocuiască ceaşca de cafea din fiecare dimineaţă găsesc în numeroasele tipuri de ceai o alternativă nu doar aromată, ci şi sănătoasă....

Cele mai sănătoase specii de pește

Peștele și fructele de mare trebuie să fie incluse în regimul nostru alimentar pentru a ne bucura de o bună stare de sănătate. Două porții de pește pe săptămână ne furnizează elemente nutritive esențiale și acizi grași omega 3....

Băuturile carbogazoase „light” (fără zahăr)

Băuturile „light” sau fără zahăr, denumite adesea și „zero” sau „diet” sunt preferate de un grup mare de persoane la nivel mondial. Există totuși opinii controversate în privința conținutului lor și a efectului asupra organismului....

Pesticidele din alimente

Pesticidele sunt substanţe chimice folosite în scopul eliminării şi menţinerii la distanţă a dăunătorilor ce avariază recoltele. Din categoria pesticidelor fac parte insecticidele, dar şi erbicidele, fungicidele şi alte substanţe cu o toxicitate ridicată...

Nitriții și nitrații din alimente

Nitriţii şi nitraţii pătrund în organismul omului fie pe calea apei, fie prin consumarea legumelor şi fructelor pentru cultivarea cărora s-au folosit îngrăşăminte pe bază de nitrogen, fie prin consumarea de produse obţinute prin sacrificarea animalelor contaminate...

Înfometarea

Înfometarea totală va duce la moartea unui adult în aproximativ 8-12 săptămâni. În ultimele stadii ale înfometării, adulții experimentează a serie de simptome neurologice si psihiatrice cum sunt halucinațiile și convulsiile. De asemenea vor resimți durere severă la nivelul mușchilor și aritmie...

79 articole 12 Înainte ›

Data actualizare: 02-06-2013 | creare: 25-12-2010 | Vizite: 9874

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK