Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Anghemacht de pește

Vizite: 1890
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
2942

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg peste
- 100 g ulei
- 100 g ceapa
- 100 g faina
- 100 g lamaie
- piper
- sare

Preparare:

Pestele se curata, se portioneaza, se condimenteaza cu sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in ulei fierbinte.

In uleiul ramas se caleste ceapa tocata, se adauga faina ramasa, se stinge cu apa fierbinte si se fierbe circa 30 min.

Se paseaza sosul printr-o sita, se potriveste gustul de sare si se acreste cu zeama de lamaie.

Se toarna sosul peste bucatelele de peste si se pune deasupra fiecarei bucati cate o felie de lamaie.


Analiza ingredientelor rețetei Anghemacht de pește:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Crap
Avantaje: Crapul conține vitamina B12, seleniu, proteine și fosfor....
Dezavantaje: Crapul conține mult colesterol....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire