
Rețetă Aperitiv cu șunca sau parizer
Vizite: 7928
Timp preparare: 35min
Dificultate: redusa
356
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 albus- o lingurita faina
- 10 g margarina
- sifon
- 150 g sunca slaba sau parizer
Preparare:
Sunca sau parizerul, taiate in bucatele marunte, se amesteca cu faina desfacuta in 1-2 linguri de sifon si un albus bine batut. Se fac clatite mai groase decit cele obisnuite care se coc intr-o tigaie bine incinsa, unsa cu margarina.Se mai poate adauga in compozitie patrunjel sau marar marunt tocate.
Analiza ingredientelor rețetei Aperitiv cu șunca sau parizer:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate.
Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat).
Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....