Rețetă Ardei umplut cu ton și brânză feta
Vizite: 6821
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
352
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 ardei- 10 ml ulei de masline
- 50 g branza feta
- 50 g de ton in suc propriu
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade C. Se taie ardeiul in patru si se pune la copt pe grila din cuptor, cu coaja in sus.Se lasa la copt pana cand coaja incepe sa se umfle. Se pune intr-o farfurie si se indeparteaza coaja si semintele.
Se pune deoparte o lingura de branza feta, iar restul se pune intr-un vas cu tonul si putin ulei de masline.
Se amesteca pentru a obtine o pasta cremoasa. Se pune aceasta pasta pe bucatile de ardei copt si se lasa sa se raceasca circa 30 de minute. Inainte de servire, se presara peste ardei restul de branza sfaramata si se stropeste cu ulei de masline.
Se serveste rece.
Analiza ingredientelor rețetei Ardei umplut cu ton și brânză feta:
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi.
Au rol antioxidant și antiinflamator.
Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Ton - conservă în ulei
Avantaje: Conserva de ton conține proteine, vitamina D, vitamina K, niacină, seleniu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur în cantități ridicate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...