Rețetă Ardei umpluți
Vizite: 5754
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
725
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 5 ardei grasi- 1 cana orez cu bobul lung
- 2 cuburi supa concentrata (fara gluten)
- 250 g carne tocata
- 750 g sos tomate (fara gluten)
- 1 cana cascaval dat prin razatoare
- 1/2 cana parmezan (sau alt cascaval)
Preparare:
Orezul se fierbe in apa in care se pun cele doua cuburi de supa concentrata, pentru un plus de savoare. Carnea tocata se amesteca cu sosul de tomate (sau alt sos fara gluten, eventul preparat acasa) si se caleste intr-o tigaie, sau se lasa 10 minute la cuptorul cu microunde.Se aleg 5 ardei grasi, frumosi, se spala, se curata de seminte si se scurg de apa. Ardeii se umplu cu compozitia formata din orezul fiert, amestecat cu carnea calita si cu o cana plina de cascaval dat pe razatoare.
Ardeii se pun pe rand intr-o oala si se toarna deasupra sosul de tomate ramas. Se acopera cu parmezan sau cu un alt cascaval. Se fierb inabusit, cu capac, in cuptor sau pe plita.
Analiza ingredientelor rețetei Ardei umpluți:
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi.
Au rol antioxidant și antiinflamator.
Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....