Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ardei umpluți cu carne

Vizite: 2520
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1313

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 10 ardei,
- 400 g carne,
- 2 linguri orez,
- 1 felie paine alba,
- 2 cepe,
- 5-6 rosii,
- 1 legatura patrunjel,
- 1 legatura marar,
- 1 lingura grasime,
- sare,
- piper.

Preparare:

Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita.

Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in jos intr-un vas sa se scurga apa. Se prepara umplutura. Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita in putina grasime si paine alba inmuiata in apa sau lapte si bine stoarsa.

Se adauga orezul ales si spalat, verdeata tocata marunt, sare, piper, 4-5 lingurite de apa rece si cateva bucatele mici de rosii.

Se amesteca toate bine. Se umplu ardeii si se asaza intr-o cratita mai mare pe un singur rand cu gura la margine ca sa nu iasa umplutura. Se pune grasime si se lasa sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc si pe cealalta parte.

Cand sunt gata se toarna deasupra lor apa clocotita, cat sa-i acopere, precum si rosii fierte si strecurate. Se presara un varf de cutit de zahar se pune capacul si se lasa mancarea sa fiarba.

Cand ardeii sunt aproape gata se dau la cuptor 20-30 minute, sa se rumeneasca.

Servire: Se servesc cu smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Ardei umpluți cu carne:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire