Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ardei umpluți cu ciuperci

Vizite: 8880
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
726

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2-3 ardei
- 300 g ciuperci
- 10 g margarina
- sos de rosii
- o ceasca orez
- 20 g ulei
- 1-2 ceapa

Preparare:

Ardeii bine spalati, curatati de simburi (cotor) se umplu cu ciupercile tocate, fierte inabusit, impreuna cu ceapa tocata, verdeata si orezul fiert pe jumatate. Peste acestea se adauga sosul de rosii si margarina.
Se dau la cuptor.


Analiza ingredientelor rețetei Ardei umpluți cu ciuperci:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci, fierte
Avantaje: Ciupercile fierte sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, riboflavină, niacină, fier, fosfor, potasiu, zinc și seleniu. Ele conțin și vitamina D, tiamină, vitamina B6, acid folic ș...
Dezavantaje: Pot provoca reacții alergice....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire