Rețetă Banane cu nuci de cocos în sos caramel
Vizite: 1747
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- banane- faina
- oua, batute usor
- nuca de cocos deshidradata
- bucati mici de paine
- ulei
Preparare:
Bananele taiate in jumatate, se dau prin faina, se indeparteaza usurel excesul de faina, apoi prin ouale batute si la sfarsit se baga in amestecul (50-50) de nuca de cocos cu bucatile de paine.Se pun la frigider pentru aproximativ o ora. Cand sunt gata se prajesc in ulei cate 2-3 bucati deodata pana capata culoarea aurie.
Analiza ingredientelor rețetei Banane cu nuci de cocos în sos caramel:
Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu.
Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri.
...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nucă de cocos, fulgi
Avantaje: Nuca de cocos conține calciu, magneziu, fosfor și potasiu....
Dezavantaje: Nuca de cocos este bogată în grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic.
Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten.
Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...