Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Batoane de mozzarella

Vizite: 2984
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1050

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 cana frimituri de paine integrala
- 2 linguri de pesmet
- 250 g mozzarella
- 2 oua
- ulei de masline
- sare

Preparare:

Mozzarella se taie in bucati subtirele. Ouale se bat intr-un castron, frimiturile de paine si pesmetul se amesteca si se pun intr-o farfurie intinsa.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline.

Batoanele de mozzarella se dau intai prin ou, apoi se tavalesc prin painea cu pesmet si se prajesc in ulei de masline.
Se scot pe o farfurie si se acopera cu un servetel de hartie care sa mai asoarba grasimea uleiului.
Se servesc cu rosii.


Analiza ingredientelor rețetei Batoane de mozzarella:

Mozzarella
Avantaje: Mozzarella conține proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Mozzarella are un conținut crescut de grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire